Informationsblad februari 2022

Informationsblad februari 2022

Hej alla medlemmar i föreningen,

Styrelsen försöker ständigt bli mer aktiv på Facebook, duktigare på att uppdatera hemsidan och skicka ut infobrev oftare. Ni är alltid välkomna att höra av er till oss vid frågor eller funderingar!

Stort tack till ordförande Claes Eriksson 

Claes Eriksson, som varit både en mycket uppskattad granne och styrelseledamot, senare ordförande för föreningen, har flyttat. Vi tackar honom för alla kloka beslut och insatser han gjort för Brf Söderhus. Han kommer att vara saknad. Vi önskar honom all lycka till på sin fortsatta väg.

Hundar på gården

Många fyrbenta har flyttat in under de senaste åren. Hundar får naturligtvis vistas på gården, det är dock inte tillåtet att rasta sina hundar här. Leker, tränar eller umgås du med din hund på gården så är det ditt ansvar att du har kontroll på ditt djur. Förmodligen är både stora och små lika busiga, skillnaden är väl att stora hundar kan upplevas mer skrämmande och vara orsak till större skador medan små hundar kan upplevas mer enerverande om de skäller mycket men orsakar inte lika stora fysiska skador. Oavsett storlek på hund har hundföraren ansvar för att sin hund inte åsamkar någon skada eller stör omgivningen så att det varaktigt blir otrivsamt på våra gemensamma ytor. Tänk på att alla gillar inte hundar, tänk också på att du kan du möta någon som är hundrädd.

OVK

För några år sedan gick vi igenom alla lägenheter, en del av lägenheterna blev underkända av olika anledningar. Genom att några lägenheter inte blivit godkända är heller inte fastigheten som helhet godkänd. Av den anledningen måste uppföljning av avvikelser genomföras. Exakt tid för uppföljning är inte planerad men det blir under våren. Ni som inte åtgärdat det ni blev ålagda att göra kan ta denna notis som en signal att vidta åtgärder. Har ni blivit ålagda att skaffa ny ventil ovanför  t ex spisen och har svårt för att hitta någon som passar (de flesta har inte standardmått) så kan styrelsen delge det tips på var man kan köpa som nyinflyttad lämnade till oss.

Kommande/pågående projekt

 • Glasögonmagasinet renoverar fortlöpande under våren
 • Grindar

Offert Secor

För er som ännu inte har säkerhetsdörr har styrelsen bett att få en offert för hela föreningen. Möjlighet till större rabatt har förhandlats fram genom att begränsa valmöjligheterna. Offerten kommer därmed att endast gälla för släta dörrar utan brevinkast. Brevlåda köps separat av Secor enligt offert. Passa gärna på nu när vi har Secor på plats och till ett rabatterat pris. Den som nyss gjort sin beställning direkt av Secor innan offerten var klar kommer att omfattas av samma förmånliga pris. Erbjudandet sätts upp i trappor samt utanför styrelserummet

Ansträngt med anledning av få aktiva resurser i styrelsen

Vi är för tillfället få aktiva i styrelsearbetet. Detta till följd av att två av fyra ledamöter flyttar från föreningen. Detta sagt för att vi inte alltid möts av förståelse att vi måste prioritera och hinner inte med allt. Vi vill också passa på att uppmana nya att anmäla sitt intresse. Det finns inte någon möjlighet att varaktigt driva en så här stor förening med få resurser, vi har fått sätta de flesta projekt på paus. Vi kommer att göra det allra bästa vi kan fram till nästa årsmöte då vi räknar med förstärkning. Samtidig måste vi be om ert överseende att vi kommer inte att hinna allt vi vill. Ta gärna till er denna information och förankra om just du kan bli vår nästa styrelsekollega. Valberedningens aktiva tid är nu så lämna gärna ditt intresse till Sadiye Altundal eller Kaveh Anaraki om du kan lägga energi på styrelsearbete. Vi behöver aktiva styrelsekollegor!

Stort tack riktar vi till Claes Hyllienmark som självmant erbjudit sin hjälp vid denna ansträngda tid.

Ta hand om er och på återseende,

Styrelsen

 

Vi vill hälsa alla våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen! Det är vår förhoppning att ni ska trivas här, och att ni ska känna delaktighet i våra gemensamma angelägenheter. Välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar.

If you want this information in English, please contact us at info (at) soderhus.se.

Infoblad poströstning

Stämma – poströstning – 2021-06-20
Kära boende, med anledning av pandemins restriktioner har styrelsen beslutat att genomföra en stämma med endast poströstning söndagen den 20e juni -21. Kallelse delas ut senast två veckor innan stämman. Röstunderlag och årsredovisning kommer delas ut senast en vecka innan stämman. Röstunderlag kan hittas på hemsidan under information -> blanketter. Årsredovisningen återfinns under mäklarinfo.

För att kunna hålla stämma kommer det behövas två stycken frivilliga rösträknare som tillsammans med ordförande och sekreterare räknar rösterna och justerar protokollet. Styrelsen tänker sig att det sker på eftermiddagen 20/6. Anmäl ditt intresse till info@soderhus.se

Det krävs att åtminstone en medlem anmäler sitt intresse för att sitta i valberedningen då nuvarande valberedning vill avgå pga studier, barn och flytt.

Styrelsen kan fortsätta sitt arbete utan inval av nya styrelsemedlemmar då båda ledamöterna som är uppe för omval ställer upp igen. Är ni intresserade av att engagera er i styrelsen och bidra till föreningen som ledamot eller suppleant får ni gärna anmäla ert intresse till info@soderhus.se

Avloppsspolning
Tack för att vi fick tillgång till era lägenheter, det såg överlag bra ut men köksstammarna är problematiska med många snäva böjar och sätts lätt igen.

Styrelsen vill passa på att påminna om att det är ert ansvar att rensa vattenlås under diskbänk i kök, under handfatet i badrummet samt golvbrunen i badrummet. Det har inte gjorts under avloppsspolningen och bör göras årligen.

Fett hör inte hemma i köksavloppet, det orsakar stopp. Fett i stekpannan torkas upp med hushållspapper och slängs i matavfall.

 

Styrelsen

Avloppsspolning april 2021

Tisdagen 6 april Södra Förstadsgatan 121 A alla våningar samt lokal

Onsdagen 7 april Södra Förstadsgatan 121 B alla våningar samt lokal

Torsdagen 8 april Södra Förstadsgatan 121 C alla våningar

Fredagen 9 april Södra Förstadsgatan 121 D alla våningar

Fredagen 9 april Södra Förstadsgatan 121 E våning 1-2

Måndagen 12 april Södra Förstadsgatan 121 E våning 3-4

Måndagen 12 april Södra Förstadsgatan 121 F alla våningar

Tisdagen 13 april Södra Förstadsgatan 121 G alla våningar

Onsdagen 14 april Södra Förstadsgatan 121 H alla våningar

Torsdagen 15 april Värmlandsgatan 1 alla våningar

Torsdagen 15 april Värmlandsgatan 3 alla våningar samt lokal

Det är mycket viktigt att vi får tillträde till Er lägenhet den aktuella dagen!

Om ni inte har möjlighet att vara hemma vid spolningen så går det bra att lämna uppmärkt nyckel till styrelsen för Brf Söderhus.

Styrelsen kommer att dela ut separat information angående detta.

Vi kommer att vara på plats från ca 8:15 och beräknar att påbörja spolningen ca klockan 8:30 i fastigheten.

Dessvärre har vi ingen möjlighet att lämna mer exakta tider gällande när vi kommer till just Er lägenhet utöver de datum som står ovan, en fingervisning är dock att vi spolar med start nerifrån och fortsätter våningsvis uppåt samt att vi alltid avslutar en trappuppgång innan vi påbörjar nästa.

Glöm inte att plocka undan privata saker under vasken i kök och badrum och, om möjligt, att ta bort eventuell badkarsfront samt rulla ihop mattor som ligger framför vaskarna.

Tack på förhand.

Kontaktnummer till Spolarna:

Mobiltelefonnummer till spolteknikern på plats: Dennis Andersson 0701-454331

(endast under spolperioden kl 8-15)

Vid eventuella övriga frågor ring Spolarna, Hanna Berndtsson 0707-143772 eller

växel 044-352402, telefontid 8:00-16:00 måndag – fredag

Trygghet för alla vid underhållsspolning

Då många i dagens läge är oroliga för att släppa in utomstående i sina hem så vill vi med det här meddelandet informera er om vilka försiktighetsåtgärder som vi vidtar för att skydda både er som kunder och våra tekniker.

Om tekniker uppvisar något som helst sjukdomssymtom arbetar denne inte utan en ersättare sätts in. Vi använder engångshandskar vid utförandet av spolningen och dessa handskar byts ut mellan varje lägenhet.

Vi uppehåller oss ca 15-35 minuter i varje lägenhet, teknikern kommer att behöva tillgång till köksvasken samt badrum och gästtoalett, vi behöver även komma åt golvbrunnarna i badrummen och eventuell tvättstuga.

Vi ber er som är hemma när vi kommer att under den tiden vistas i vardagsrum/sovrum för att minimera social kontakt. När teknikern är färdig kommer han att informera er om detta och lämna lägenheten.  Om ni sitter i karantän pga utlandsresa eller annan anledning ber vi er informera oss om detta omgående.

Underhållsservice av tvättstugan

Hej alla boende,
Den 24 och 25 Augusti kommer EP-service att genomföra service av våra maskiner i tvättstugan. Det är ett periodisk underhåll för att minska antalet fel som vi får på maskinerna. Under dessa två dagar kommer tvättstugan vara otillgänglig för alla boende.
Vi hoppas ni har överseende,
Fortsatt fin tisdag,
Styrelsen.

Informationsbrev Juni 2020

Informationsbrev juni 2020

Hej alla medlemmar i föreningen,

Styrelsen försöker ständigt bli mer aktiv på Facebook, duktigare på att uppdatera hemsidan och skicka ut infobrev oftare. Ni är alltid välkomna att höra av er till oss vid frågor eller funderingar!

Cykelrensning

Nu behöver vi göra plats åt cyklar som används flitigt. Därför kommer vi den 22/6 börja markera cyklar med en tejpbit/rosett. Cyklar som har kvar markeringen den 13/7 kommer att bli bortforslade. Vi kommer att dokumentera samtliga bortforslade cyklar och anmäla dessa till polisen. Vi kommer förvara cyklarna i 4 månader om ni inte begär tillbaka dem. Efter 4 månader bär föreningen inget ansvar för cyklarna och då kommer vi göra oss av med dem. Om din cykel blir bortfoslad, kontakta styrelsen omgående!

Gemensamma utrymmen

Vi vill passa på att uppmuntra användningen av våra gemensamma utrymmen. Använd gärna takterasser och njut gärna på vår fina gård MEN kom ihåg att alltid lämna den i det skick som ni själva vill finna den. Ta med er ert skräp, sätt tillbaka dynor och tänk på näste man!

Allmänna åtgärder

 • Byte av brunn vid trappa F – åtgärdat!
 • Utvärdering av fönster i trappa G samt trappa C

Kommande/pågående projekt

 • Filmning av våra rör i bottenplattan (från tidigare infobrev) – Klart – analys pågår
 • OVK (skjuts upp till hösten pga Covid-19)
 • Se över elinstallationen i huset
 • Uppsättning av grindar

Sommar!

Vi vill passa på att önska våra medlemmar en glad sommar!

Ta hand om er och på återseende,

Styrelsen

 

Vi vill hälsa alla våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen! Det är vår förhoppning att ni ska trivas här, och att ni ska känna delaktighet i våra gemensamma angelägenheter. Välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar.

If you want this information in English, please contact us at info (at) soderhus.se.

Informationsbrev maj 2020

Hej alla medlemmar i föreningen,

I ett tappert försök att bli bättre på att informera vad som händer i vår kära förening försöker styrelsen bli mer aktiv på Facebook. Om ni inte är med i Facebook-gruppen så heter den BRF Söderhus, gå med. För alla er som inte har Facebook så kommer dessa infobladet att komma ut precis som vanligt och mer frekvent framöver.

Miljöhuset

Den tråkigaste och en oväntat stor del av styrelsearbetet är att hålla rent i miljöhus, källare och på vinden. Återkommande dumpas grejer på fel ställen av ren lathet. Möbler står och skräpar i källaren och på vinden, återkommande kartongdumpning i källaren under trappa F, toalettstol och balkongmöbler i miljöhuset, gardinstänger och annan metall som inte hör hemma i metallavfallet. Även om sakerna försvinner fort är det någon som tvingas lägga tid på att ta hand om den skit någon ser sig fri att ställa var än den behagar. Har ni otympliga grejer ni vill bli av med, förvara dem i ert eget förråd tills det är dags för container. Ska ni flytta och måste bli av med grejerna nu, nu, nu så hör av er så stuvar styrelsen in det i något av de förråd som styrelsen har tvingats viga åt skräpsamling. Vi beställer gärna hämtning av kylskåp, spis eller annan otymplig elektronik om ni hör av er. Men för guds skull, sluta dumpa saker och lämpa över ert problem på någon annan.

Container för större avfall

Den 28/5 till och med 1/6 kommer det finnas en container på gården för större och grövre avfall. Vi ber er då slänga alla dumpade grejer såsom toalettklosetter och annat bråte som lämnats på sina ställen.

Corona – vad har vi gjort?

Det har inte undgått någon att det är en pandemi vilket gör att styrelsen fått göra de åtgärder som dels föreslagits av staten och dels av andra myndigheter. I samråd med våra hyresgäster har styrelsen beslutat att hyresgäster får uppskov och hyresrabatt för en tid för att säkerställa att de finns kvar. Som ni alla vet tog det lång tid att hitta en ny hyresgäst till Malmsko-lokalen så styrelsen försöker stötta våra hyresgäster utan att det ska skada föreningen i längden.

I övrigt ber vi er alla att vidta de rekommendationer som myndigheter önskar att tvätta händerna och hålla avstånd. Detta är framförallt viktigt i tvättstugan där vi alla tar på utrustningen. Tvål finns därnere numera, använd den gärna.

Allmänna åtgärder

 • Som ni säkert sett har ett par av våra lampor runt fontänen inte fungerat. Det har berott på att ledningarna till dessa varit defekta, men felen är nu åtgärdade.
 • Nya papperspåsar till matavfall har beställts och lagras i tvättstugans entré.
 • Tvättmaskin 1 i tvättstuga 1 har blivit lagad där en rem har slirat (ha gärna koll på detta).
 • Soptunnan utanför trappa C/D på gården har blivit ersatta.
 • Styrelsen har utforskat möjligheten att stöldsäkra våra cykelställ med möjlighet att låsa fast i ramen.
 • Städning och rengöring på diverse ställen
 • Pilotprojekt av att få ned buller från John Ericssons väg – resultat återkommer
 • Utemöblerna kommer inte att renoveras förrän vi ordnat grindar
 • Ordnat vattenläckor på två ställen i huset – inga större.
 • Höjning av avgiften till föreningen
 • Service av ventilationsaggregat Glasögonmagasinet
 • Översyn av vår leverantör av snöröjning
 • Sanering av vägglöss i trappa C

 

Filmning av våra rör i bottenplattan

Tidigare informerade styrelsen om att göra en filmning av rören vi har i bottenplattan av huset. Dessa är omkring 80 år gamla och behöver förmodligen relinas eller på annat sätt åtgärdas. Detta kommer vara ett stort projekt som dels behöver planeras och finansieras. Just nu är styrelsen i förstudie-stadiet.

Pågående projekt

OVK, Obligatorisk Ventilationskontroll, som annonserats kommer vi att skjuta upp till hösten.

Övriga projekt är att se över vår elinstallation, åtgärda det läckande röret på gården samt arbetet med uppsättning av grindar på gården. Alla dessa projekt är beroende på elinstallationen som uppdagades vara undermålig när styrelsen genomförde saneringen av lägenheterna i trappa C. Eftersom el är en säkerhetsfråga av högsta dignitet kommer den först och styrelsen har länge arbetat med NEO-engineering samt E-on för att ta reda på hur vi åtgärdar detta problem, lätt, snabbt och med kostnaden i åtanke.

Brunnen utanför trappa F/G ska grävas upp för att ersättas. Arbetet ska bara ta en dag och kommer ske med grävmaskin

Årets stämma – inställd tillsvidare! 

Eftersom rekommendationen just nu är att inte hålla årsstämman samt att ett flertal av föreningsmedlemmar är en del av riskgruppen kommer vi behöva skjuta upp stämman. Styrelsen kommer att avhålla stämman så snart restriktionerna lättas och därför ber vi er medlemmar att ha lite extra koll på information från oss. Enligt stadgarna kommer måste ni ha informationen 4 veckor innan stämman och därmed är detta marginalen som vi har att jobba med.

 

Ta hand om er och på återseende,

 

Styrelsen

 

Vi vill hälsa alla våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen! Det är vår förhoppning att ni ska trivas här, och att ni ska känna delaktighet i våra gemensamma angelägenheter. Välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar.

 

If you want this information in English, please contact us at info (at) soderhus.se.

Infobrev Januari 2020

Fjärrvärme – uppföljning
Tisdag till torsdag, 21/1-23/1, kommer EB-metoden behöva tillgång till våra lägenheter för att följa upp och genomföra funktionskontroll av elementen. Vänligen se till att era element står på max, dvs 7an.
Tisdag 21/1 – A, B, Värmlandsgatan 1 och 3
Onsdag 22/1 – C, D och E
Torsdag 23/1 – F, G och H

Styrelsen kommer finnas tillgänglig i värmecentralen på söndag 19/1 kl 16-17 samt arbetets första morgon, tisdag 21/1 kl 7.00-8.00 för att ta emot nycklar. Ni som redan lämnat nycklar behöver såklart inte göra det igen.

Osäker på om vi har din nyckel? Lägg ett mail till info (at) soderhus.se och kom ihåg att inkludera ert lägenhetsnummer.

Återlämning av nycklar? Äntligen!

Styrelsen finns tillgänglig i styrelserummet torsdag 23/1 kl 18-19 och söndag 26/1, kl 16-17 för att lämna tillbaka nycklar. Vi kommer behöva tillträde till era lägenheter igen under våren för OVK. Mer information kommer givetvis innan dess.

Årets stämma

Årets stämma är planerad till onsdagen den 13 maj, kl 17.30. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den 29 februari. Vi föredrar dokument i digital form till info (at) soderhus.se

Resultat av enkäten

Styrelsen genomförde nyligen en enkel enkät om tvättstugan. På frågan hur väl fungerar tvättstugan blev resultatet 84. På frågan, hur viktigt det är att tvättstugan fungerar så värderar medlemmarna det som 98 på 1-100 gradig skala. Vilket vi värderar som positivt och är nöjda med det resultatet.

Vi vill påminna om vikten av att vi tar hand om våra gemensamma saker. I både tvättstuga 1 och 2 är det möjligt att stänga av den automatiska doseringen av tvättmedel helt. Tycker ni att tvätten är blöt efter tvätt kör centrifugeringsprogrammet som tar 10 minuter. Upplever ni problem med någon maskin eller att medlet är slut, lägg ett mail till info (at) soderhus.se

Saknar ni inloggning till tvättstugan eller har glömt bort ert lösenord, lägger ni också enklast ett mail till oss. Det går att återställa lösenord på distans. Hemsidan för internetbokning finner ni enklast via länk på vår hemsida, soderhus.se klicka sedan på aptus – tvättstugan uppe i menyraden.

Hur felanmäler jag?

För tekniska frågor, husets underhåll eller något som är trasigt kontakta i första hand Bredablick. Det är enkelt att lägga en felanmälan på deras hemsida, www.bredablickförvaltning.se eller ring 010-177 59 00 (öppet 7.30-16). De kan även vara behjälpliga med problem i lägenhet, exempelvis stopp i köksavlopp.

För ekonomiska frågor, kring avgifter eller liknande kontakta SBC 0771-722 722 (öppet 7-21)

Våra projekt under 2020

OVK, obligatorisk ventilationskontroll kommer ske under våren, då vi behöver tillgång till samtliga lägenheter för att säkerställa ett tillfredsställande inomhusklimat och se till att ventilationssystem fungerar på det sätt som är avsett. Ni som hade spisfläkt kopplad på köksventil vid ventilationsrensningen har redan fått riktade infoblad och det är hög tid att åtgärda det. Det är ej heller tillåtet att koppla på någon form av fläkt på badrumsventilationen. Det åligger er som lägenhetsinnehavare att åtgärda.

Vi håller på att se över elinstallationerna i huset och behöver vidta åtgärder vid åtminstone två av våra tre elcentraler för att säkerställa fortsatt felfri drift vilket är lätt att ta för givet. Det är även aktuellt att se över elledningarna upp till lägenheter och i samband med det även eldragningar i lägenheter.

Avloppsystemet som går under källaren har 80 år på nacken och det är dags att se över samt relina. Det här är ett större projekt som kommer innebära driftstörningar och vattenavstängningar.

Därefter kommer vi att titta närmare på grindfrågan igen och om det är försvarbart att installera ett nytt passagesystem.

Med önskan om bra start på det nya decenniet!

Vi vill hälsa alla våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen! Det är vår förhoppning att ni ska trivas här, och att ni ska känna delaktighet i våra gemensamma angelägenheter. Välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar.

If you want this information in English, please contact us.

Styrelsen

Oktober-november 2019

Hej medlemmar i Brf Söderhus!                  Oktober-november 2019

Fjärrvärmeväxlare
Byte av fjärrvärmeväxlare sker den 31/10 och vi blir utan rinnande varmvatten från ca kl 7 fram till kl 13. Fungerar avstängningsventiler som de ska har vi kallvatten hela dagen. Värmen återvänder sedan under fredagen.

Fjärrvärme
5/11, 
tisdag första veckan i november kommer Hylen&Kjellander behöva tillgång till era lägenheter igen för att avlufta alla element. Vänligen tillse att det går att komma åt luftningsventilen, sitter på motsatt sida vredet. Flytta er egen soffa om det behövs. Ni som redan lämnat nycklar behöver inte göra det igen. Osäker på om vi har din nyckel? Lägg ett mail. Styrelsen kommer finnas tillgänglig i värmecentralen 5/11 kl 6.15-7.00 för att ta emot nycklar. 

Återlämning av nycklar? Äntligen! 
Styrelsen finns tillgänglig i styrelserummet tisdag 5/11, kl 18-19 och söndag 10/11, kl 20-21. Ytterligare datum kommer i nästa infoblad.

Container
Vi kommer att ha en container uppställd på gården mellan 7-11 november. Elektronik och farligt avfall får ej slängas i containern. Finns intresse beställer vi en separat bur för elavfall.

Elavstämning

Årets elavstämning kommer att göras vecka 47, 18-22 november.  Mejla ditt namn, lägenhetsnummer 1-106 (inte 1001-1304) och mätarställning till info (at) soderhus.se eller lägg en lapp till ordförande Roland i trappa D. Kontakta styrelsen vid frågor.

Appropå el kan vi bara beklaga avbrotten förra veckan då Nomor använde värmefläktar för att sanera vägglöss. Elektriker har konstaterat att en av två stora elcentraler är underdimensionerad, vid vanlig belastning på kvällen ligger belastningen över vad centralen är säkrad för. Denna elcentral matar 2/3 av alla lägenheter. Det är även aktuellt att se över ledningarna upp till lägenheter och i samband med det även eldragningar i lägenheter då senaste åtgärd skedde 1997. Sedan dess har vi införts kollektiv el, gasspisarna har försvunnit och vi använder mer el än för 20 år sedan.

Misstänker ni att er lägenhet drabbats av vägglöss? Ring Anticimex på 075-245 10 00

If you want this information in English, please contact us. 

Styrelsen

Infobrev Augusti 2019

Hej medlemmar i Brf Söderhus!                                     Augusti 2019

80-års dag – save the evening den 26 september
Vårt fina hus fyller i 80 år i år och styrelsen tänkte bjuda in till extrastämma på kvällen torsdagen den 26 september för att fira detta. Vi bjuder på mat och dryck samt kommer alltså samtidigt ha en extra stämma för att rösta om de stadgeändringar vi behandlade på årsmötet i maj. Kallelse med anmälningsblankett kommer senast två veckor innan. Eventuellt kommer vi ha mötet i lokalen som står tom. 

Tom hyreslokal i vår förening
Sedan juli står vår ena stora lokal tom då vår långvariga hyresgäst Malmsko valt att lägga ner sin verksamhet pga pensionering. Vi söker ny hyresgäst och har anlitat Croisette Real Estate Partner att hjälpa oss. Vi är inte bundna till dem utan ni får gärna hjälpa oss och vi utreder möjligheten att belöna den boende som gör att vi får kontakt med vår framtida hyresgäst.


Ventilationsrensning
Ventilationsrensningen vecka 34 gick smidigt. Några lägenheter missades och någraanmärkningar gjordes och styrelsen vill informera om att vi inte får ha aktiva fläktar som kopplas på ventilationen. Om sådan installeras kommer styrelsen kräva att den tas bort/ändras, den förstör vårt känsliga ventilationssystem (självdragssystem). OVK (obligatorisk ventilationskontroll) sker våren 2020 och lägenheten blir underkänd om spisfläkten är påkopplad.

Fjärrvärme
Vecka 38-40 kommer Hylen&Kjellander behöva tillgång till era lägenheter igen. 
Arbetet påverkar endast en trapp åt gången men det blir flera besök i varje lägenhet den dagen då det är flera moment, radiatorer kommer först avluftas, tappas ur, returkoppling och termostat byts för att slutligen injusteras. För att kunna tappa ur radiatorsystemet helt måste det ske i en viss ordning och det finns inget utrymme för önskemål om tid. Räkna med 2 timmar arbete per lägenhet.

Får vi inte tillgång till en lägenhet måste avtappning och luftning göras om i alla lägenheter i trappen och vi tappar en hel arbetsdag. Ni betalar merkostnaden.

Vi har fått in många nycklar och det kommer vara möjligt att lämna nycklar på morgonen som tidigare. Värmeväxlaren byts preliminärt vecka 41. Mer info kommer i närmare anslutning. 

Preliminära datum för varje trapp följer nedan, 

18/9, Värmlandsgatan 3

19/9, S förstadsgatan tr A

20/9, S förstadsgatan tr B

23/9, S förstadsgatan tr C

24/9, S förstadsgatan tr C

25/9, S förstadsgatan tr D

26/9, S förstadsgatan tr E

27/9, S förstadsgatan tr F

30/9, S förstadsgatan tr G

1/10, S förstadsgatan tr G

2/10, S förstadsgatan tr H

3/10, Värmlandsgatan 1

Radonmätning
Radonmätning genomfördes i drygt trettio lägenheter samt våra lokaler under våren 2019. Resultaten är bra och vi ligger på ett värde från 20 till 50 Bq/m3 (becquerel per kubikmeter luft). Referensvärdet för människors hälsa är 200 Bq/m3. Tack till alla som ställde upp och hade mätdosor i sina hem!

Styrelsen önskar samtliga boenden fint avslut på sommaren!

Vi vill hälsa alla våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen! Det är vår förhoppning att ni ska trivas här och att ni ska känna er delaktiga i våra gemensamma angelägenheter. Välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar.

If you want this information in English, please contact us.

Styrelsen

Sommaren 2019

Sommaren 2019

Hej medlemmar i Brf Söderhus!  

Fastigheten
Vi har fått klagomål från flera boenden ang. hur cyklarna parkeras och låses fast. Det är inte tillåtet att parkera cyklarna på annat ställe än i cykelställen på gården. Det är inte tillåtet att låsa fast sin cykel på väggfasta handtagen på fastigheten då det hindrar framkomligheten för både boenden och bilar som behöver köra in på gården. Vi vill även uppmana samtliga boenden att vara uppmärksamma på oberörda på vår innergård, då cykelstölderna tyvärr fortsätter.


I år fyller vårt fina hus 80 år! Det vill vi såklart fira med en gårdsfest. Den 31 Augusti kommer styrelsen tända grillarna kl 18.00 och bjuda på grillad korv, dricka och snacks på gården. Vi hoppas att alla boenden vill komma och fira med oss!

Årets stämma
Vi vill tacka samtliga boenden som deltog på stämman. Det var roligt att se så stor uppslutning. Vi vill även passa på att välkomna våra nya styrelsemedlemmar Sanne From, Zahara Hadi och Arnela Cenonovic.

Vi vill hälsa alla våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen! Det är vår förhoppning att ni ska trivas här och att ni ska känna er delaktiga i våra gemensamma angelägenheter. Välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar.

If you want this information in english, please contact us.

Styrelsen